Auto nieuws

We hebben allemaal geleerd dat als iets te mooi lijkt om waar te zijn, het dat waarschijnlijk ook is. Dus wat betekent dat voor die aanbiedingen die je overal geadverteerd ziet? Kun je echt een nieuwe Lexus, BMW of Mercedes rijden voor $350 of $400 per maand? Of zijn deze aanbiedingen te mooi om waar te zijn?

Het is een feit dat u een nieuwe auto kunt hebben met een maandelijkse betaling die zo laag is als u bereid bent te leasen. Maar er zijn wel voorwaarden aan verbonden. Leasen kan een goede optie zijn, maar het hangt sterk af van uw persoonlijke omstandigheden. Om te beslissen of een nieuwe auto leasen iets voor u is, moet u een goed begrip hebben van zowel het leaseproces als de voor- en nadelen.

Hier gaan we in op:

Leasing basics – wat de term betekent
Hoe werkt leasen?
De kilometerstand
De voordelen van een nieuwe auto leasen
De nadelen van leasen
Voor wie leasing werkt (en voor wie niet)

Leasing basics – wat de term betekent
U kunt leasen zien als een lange termijn huur. U zult de auto nooit bezitten, maar in ruil voor een maandelijkse betaling kunt u ermee rijden zoals u wilt. (Binnen redelijke grenzen – drag en circuit racen zijn niet goedgekeurd!)

Een leasecontract heeft een vaste looptijd, meestal 36 maanden. Aan het einde van die periode geef je de auto terug en loop je weg. In tegenstelling tot kopen, waarbij de auto aan het einde van de leentermijn van jou is, bezit je aan het einde van een leasecontract niets. Maar u hebt waarschijnlijk wel minder per maand betaald dan bij een traditionele aankoop.

Voordat u begint met het lease- of aankoopproces van een auto. U wilt er nog steeds zeker van zijn dat u de laagste nieuwe autoprijs betaalt die beschikbaar is voor het voertuig waarin u wilt gaan rijden.

Krijg de beste nieuwe auto prijs online.

Hoe werkt het leasen van een nieuwe auto
Weet u nog dat auto’s 40 – 60% van hun waarde verliezen in de eerste drie jaar? Als u een auto least, betaalt u voor die waardevermindering. U betaalt niet voor de restwaarde van de auto omdat u deze aan het einde van de leaseperiode terugbrengt naar de dealer. Dit is wat uw maandelijkse betaling verlaagt in vergelijking met kopen.

Laten we eens kijken naar een vereenvoudigd voorbeeld. Stel, je hebt een smart coupé uitgekozen die $30.000 kost. Na drie jaar en 50% afschrijving zal hij $15.000 waard zijn. Dus over de driejarige leaseperiode hoeft u alleen maar die $15.000 terug te betalen.

Natuurlijk is het niet zo eenvoudig. De leasemaatschappij (die in feite het voertuig namens u koopt en bezit) financiert in feite uw gebruik van de auto, dus u betaalt rente over de afschrijvingskosten. En daarnaast, zullen ze waarschijnlijk nog een paar andere kosten toevoegen. Typisch deze $30,000 coupe kost rond de $475 per maand om te leasen. Daar komt nog bij dat in de meeste staten omzetbelasting moet worden betaald over de maandelijkse factuur.

U kunt de maandelijkse kosten verlagen door een aanbetaling te doen. In ons voorbeeld, als u $3.000 aanbetaalt, betaalt u $12.000 over 36 maanden. Tel daar de rente bij op en u komt uit op ongeveer 385 dollar per maand.

Fabrieks factuur prijs.
De kilometerstand
Bij het schatten van wat een leaseauto waard zal zijn aan het einde van de lease, gaat het bedrijf uit van een bepaalde kilometerstand (omdat de kilometerstand nogal invloed heeft op de waarde). Meestal berekenen ze deze restwaarde op basis van 12.000 mijl per jaar.

Een hogere kilometerstand maakt de auto minder waard dan verwacht. Om dit te dekken rekenen leasemaatschappijen een boete per kilometer die boven de limiet wordt gereden, vaak rond de 25 cent. Lever je de auto echter na drie jaar in met minder dan 36.000 mijl op de teller, dan krijg je geen korting. Dat lijkt misschien oneerlijk, maar zo werkt het systeem nu eenmaal.

Tags: Wij kopen autos –¬† mobilhome verkopen